Pierre Capel, emeritus hoogleraar experimentele immunologie
In deze boeiende en leerzame uitzending gaat Ferdinand in gesprek met emeritus hoogleraar experimentele immunologie, Pierre Capel. Pierre is de laatste vier jaar onder een breed publiek bekend geraakt door zijn uitgesproken mening over Covid19, de PCR test, de coronamaatregelen en de experimentele Gen Therapie. We gaan in deze aflevering echter vooral in op zijn boek ‘Het emotionele DNA, gevoelens bestaan niet, zij ontstaan’ en het recent verschenen boek ‘Waar is de wind, als het niet waait’ over de kwantummechanica. Naast zijn schrijverschap en het maken van zijn eigen videopodcast geeft Pierre lezingen, seminars en cursussen over kwantummechanica en het zelf genezend vermogen.
Pierre Capel, geboren in 1946 in Amsterdam Zuid, studeerde na zijn middelbare school, Scheikunde en Biochemie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde daar in 1979. In 1987 werd hij aangesteld door de Universiteit in Utrecht als hoogleraar Besmettingsleer, en in het bijzonder de experimentele immunologie. Pierre is daar nu nog emeritus hoogleraar experimentele immunologie. Naast zijn jarenlange fundamentele moleculaire biologisch onderzoek binnen het vakgebied immunologie, werkte hij mee aan de ontwikkeling van nieuwe therapieën op het gebied van beenmerg- en niertransplantatie en het ontwikkelen van op antistof gebaseerde immunotherapieën. Verder bestudeerde hij uitvoerig de biochemische achtergrond van sport, yoga en meditatie.
In 2022 verscheen zijn eerste boek ‘Het emotionele DNA, gevoelens bestaan niet, zij ontstaan’. We kunnen onze gevoelens doorgaans wel omschrijven, maar hoe ze ontstaan, waar ze vandaan komen en wat ze allemaal teweeg kunnen brengen, weten we vaak niet. Volgens Pierre ontstaan gevoelens door een zeer complex samenspel van allerlei processen op bijvoorbeeld het gebied van de hersenen, de neurotransmitters, het immuunsysteem en de darmflora. Het wordt volgens hem steeds duidelijker dat gevoelens verbonden zijn aan keiharde biochemie. Ze kunnen niet los worden gezien van allerlei lichamelijke aspecten en processen. Gevoelens zijn dan ook van invloed op het ontstaan en het verloop van ziekten en daardoor mede bepalend voor onze gezondheid en levensduur.
Bron: LuMens
—
Zie ook:
What the bleep do we know. Deel 1 & 2 – Nederlands ondertiteld
Info, tips of meedoen?
Het Andere Nieuws: hetanderenieuws @ vriendenplek.email
Docu’s met Nederlandse ondertiteling? Op Het Andere Nieuws staan er inmiddels ruim 400! (Klik op de afbeelding)
Waar kun je Het Andere Nieuws volgen?
Natuurlijk op ons eigen censuurvrije media platforms:
https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws
https://friendsplaceinternational.com/hetanderenieuws
Nieuw! Video voor HAN? Dump hem hier -> https://t.me/dumpthevid
Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 90 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/
Het Andere Nieuws is mede mogelijk gemaakt door:
&