Overige

Erica Rijnsburger, auteur ‘Egyptian Tantra’ en ‘Abydos’


Geïncarneerd vanuit Oud-Egypte

Drs. Erica Rijsburger (1962) groeide op in een protestantse omgeving in Twente. Al op jonge leeftijd begonnen haar dingen op te vallen. Het protestantse geloof ging over geborgenheid en onvoorwaardelijke liefde, maar dat was niet wat ze in de praktijk om haar heen zag. Mensen om haar heen oordeelden graag over anderen en waren bang voor ziekte en de dood. Ook zag Erica hoe mensen ideeën en regels over hoe het hoort, klakkeloos overnamen. Ze vroeg zich af hoe het kwam dat de mens in vrijheid geboren wordt om vervolgens deze vrijheid kwijt te raken in een controlesysteem.

Na haar studie Toegepaste Onderwijskunde aan de Technische Universiteit in Twente, werkte Erica ruim tien jaar voor BSO/Origin, het ICT bedrijf van ondernemer en managementgoeroe Eckart Wintzen. In die tijd nam ze twee keer een sabbatical en gebruikte deze periodes om te studeren en groepen te begeleiden bij het Esalen Instituut in California. Een vooruitstrevend instituut als het gaat om psychologisch transformatiewerk en tevens de bakermat van grote namen als Aldous Huxley, Timothy Leary, Joseph Campbell, Abraham Maslow, Gregory Bateson, Fritz Pearls en Carl Rogers. Daarna deed Erica werkervaring op bij verschillende adviesbureaus en bij het Ministerie van OCW. In 1999 begon ze voor zichzelf en startte met haar bedrijf Elenchis. Ze bracht haar inzichten in het werken met cliënten in binnen- en buitenland bij elkaar onder de noemer Bewustzijnscoaching. Kenmerkend hierbij is dat het werken aan het ego achterwege blijft, maar dat ze in plaatst daarvan probeert door te dringen tot ieders eigen unieke essentie.

Toen circa 10 jaar geleden haar man na een huwelijk van 20 jaar, van de een op de andere dag vertrok, besloot ze om dit goed te verwerken door naar de stad Abydos, in Egypte te gaan. Het voelde alsof haar ziel verlangde om daar naartoe te gaan. De stad Abydos is al meer dan 6000 jaar een bedevaartsoord waar mensen naar toe trekken voor de genezing en het herstel van lichaam, geest en ziel. In de stad vind je het Osirion en de tempels van Sety I en Ramses II. Deze indrukwekkende gebouwen zijn trekpleisters voor allerlei soorten mensen zoals archeologen, toeristen, gelovigen of mensen die afkomen op de hoge energieën die er nog steeds voelbaar zijn. De tempel van Sety I werd expliciet gebouwd voor genezing en staat nog altijd bekend om zijn genezende eigenschappen.

Erica bracht haar tijd daar door met twee goede vrienden en met Horus, een genezer en wisdom keeper van de oude Egyptische tradities. Horus woonde vlakbij de tempel van Sety I en groeide op in de oude traditie. Hij leerde veel van de beroemde Dorothy Louise Eady, beter bekend als Omm Sety, die geloofde dat ze de reïncarnatie was van de priesteres Bentreshyt uit de tijd van de Farao Sety I.

Bron: LuMens

Het Andere Nieuws – The App

Info, tips of meedoen?
Het Andere Nieuws: hetanderenieuws @ vriendenplek.email

Docu’s met Nederlandse ondertiteling? Op Het Andere Nieuws staan er inmiddels ruim 600! (Klik op de afbeelding)

Waar kun je Het Andere Nieuws volgen?

Natuurlijk op ons eigen censuurvrije media platforms:

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

https://friendsplaceinternational.com/hetanderenieuws


Nieuw! Jouw video op HAN? Dump hem hier -> https://t.me/dumpthevid

Facebook

Facebook Backup

X

Gettr

MeWe

Signal – kanaal 1

Signal – kanaal 2

Telegram

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 90 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws is mede mogelijk gemaakt door:

&

&

(Visited 272 times, 1 visits today)