Overige

Ellende, ellende en nog meer ellende


Ga je twee weken geleden zomaar op je laptop zitten, blijk dat een startmoment te zijn van aardig wat ellende.

We zijn wel klaar met bestellen online, gaan we gewoon niet meer doen. Laptop bestellen, voor 12.30 uur besteld, volgende dag in huis. Mooi! Dat zoeken we, dat willen we. Dus hupla, configuratie aanpassen, geheugen, videokaart etc. Overal de bekende groene vinkjes. Helemaal klaar, bestellen en uiteraard vooraf betalen. Helaas, ondanks de groene vinkjes, blijkt toch niet alles op voorraad, maar komt de volgende dag binnen. Niet dus, al met al heeft het gewoon ruim anderhalve week geduurd. Het is geen “aardige” review geworden, en we hebben geleerd. Online aankopen doen we niet meer. Beloven, beloven, maar afspraak nakomen, ho maar. Volgende keer gewoon naar een fysieke winkel. Inpakken en wegwezen!

Dan de dag van de levering, wij moesten die dag weg. Dus met de buren afgesproken of zij het pakketje in ontvangst zouden willen nemen, geen probleem. We kwamen rond 20.00 uur thuis, en wat schetst onze verbazing? Het pakket met daarop de reclame van het IT bedrijf erop, lag op de container naast de voordeur. Het heeft er ruim 8 uur gelegen, buiten, voor een ieder te zien. We hebben gewoon geluk gehad die niet één of andere onverlaat de nieuwe laptop heeft meegenomen, dat was dus de tweede klacht, en nog een reden om niet meer online te kopen. Niet alleen de webshops komen hun belofte niet na, de bezorgdiensten zijn zo mogelijk nog erger.

Een nieuwe computer zou je blij moeten maken, maar er kleeft een groot nadeel aan. Alle apps moeten opnieuw geïnstalleerd en geconfigureerd worden. Tijd vretend en doodsaai werk, al met al ben je gewoon twee volle dagen bezig. Gelukkig maken we van alles dagelijks complete back-ups, dat is mooi, maar het terugzetten kost nogal wat tijd.

Goed, denk je weer online te kunnen komen, blijkt zowel je facebook als X (twitter) account gehackt te zijn. Nou, ook zoiets wat je niet zomaar hebt opgelost. X gaat gelukkig een stuk makkelijker en sneller dan dat compleet rampzalige facebook. Wat een diepe ellende is dat. Maargoed, na twee dagen “vechten” met deze censuurclub is dat ook weer voor elkaar.

Inmiddels lopen we wat achter met het plaatsen van de video’s en documentaires. We gaan ons best doen alles weer te plaatsen zoals u van ons gewend bent. Is er iets wat aan onze aandacht is ontsnapt, laat het ons dan even weten via info@vriendenplek.email of dump de video hier:  https://t.me/dumpthevid


Het Andere Nieuws – The App

Info, tips of meedoen?
Het Andere Nieuws: hetanderenieuws @ vriendenplek.email

Docu’s met Nederlandse ondertiteling? Op Het Andere Nieuws staan er inmiddels ruim 600! (Klik op de afbeelding)

Waar kun je Het Andere Nieuws volgen?

Natuurlijk op ons eigen censuurvrije media platforms:

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

https://friendsplaceinternational.com/hetanderenieuws


Nieuw! Jouw video op HAN? Dump hem hier -> https://t.me/dumpthevid

Facebook

Facebook Backup

X

Gettr

MeWe

Signal – kanaal 1

Signal – kanaal 2

Telegram

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 90 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws is mede mogelijk gemaakt door:

&

&

(Visited 1.039 times, 1 visits today)