Alternatief tv

Amsterdam wil verbanning van Wallen-prostitutie en introductie van wietpas. Column Ab Gietelink

Het hart van Amsterdam ontwikkelt zich tot speeltuin van de nieuwe surveillancestaat. Het stadscentrum is steeds meer het domein van verbodsregelingen, camera’s en toezichthouders. Het gemeentebestuur heeft het groeiend toerisme tot object van controlezucht gemaakt. Zij werkt aan verplaatsing van de prostitutie in de fameuze Red Light District naar een ‘Eroscentrum’ in de periferie van de stad. Het nieuwste plan van burgemeester Halsema is een ‘wietpas’ voor coffeeshops om buitenlandse drugstoeristen de toegang te kunnen ontzeggen. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema wil middels een ‘toegangsbewijs voor softdrugs’ buitenlanders de toegang tot de 166 Amsterdamse coffeeshops ontzeggen. Zij hoopt daarmee de cannabishandel en daarmee de verwevenheid van softdrugs en harddrugs beter onder overheidscontrole te kunnen krijgen. Halsema wil daarnaast het sterk gegroeide ‘feesttoerisme’ een halt toeroepen. Ze verschuilt zich achter klagende buurtbewoners die overlast ervaren. Het plan om via het i-criterium (Ingezetene criterium) buitenlanders de toegang tot de Amsterdamse coffeeshops te ontzeggen en de identiteitscontrole aan de deur stuit van diverse kanten op forse weerstand. Behalve uit de coffeeshopbranche zelf is er verzet bij buurtbewoners en verschillende partijen in de gemeenteraad. De nieuwe maatregel richting ‘controlestad’ legitimeert discriminatie van buitenlanders en behalve een principieel bezwaar zijn er een aantal negatieve externe effecten. De buitenlandse drugstoeristen zullen op zoek gaan naar drugs via de op dit moment nog zeer beperkte straathandel. Door de nieuwe drugsvraag kan de met criminaliteit omgeven ongecontroleerde straathandel fors groeien. Die groei legitimeert weer nieuwe zwaardere repressiemaatregelen in de Amsterdamse binnenstad.

Bron: https://www.alternatief.tv/

In deze wereld kun je zomaar ineens een social media ban te pakken hebben. Op Facebook bijvoorbeeld, of Twitter. Belangrijk dus om te weten hoe en via welke social media je ons kunt volgen!

Facebook – https://www.facebook.com/hetanderenieuwsnl

Facebook zusterpagina : https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Signal: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Natuurlijk via www.hetanderenieuws.nl

En via het censuurvrije Vriendenplek.nl  https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws
Hier kun je in vrijheid reageren en communiceren!

Wil je ook een social media waar je zonder censuur en advertenties gewoon plezier kunt maken en over alles kunnen spreken? Meld je dan aan bij VriendenPlek, de plek voor iedereen! https://vriendenplek.nl/

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 696 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Amsterdam wil verbanning van Wallen-prostitutie en introductie van wietpas. Column Ab Gietelink
 1. Ze zijn echt alles aan ontmantelen.
  Ze zijn nu ook al met kickbokswedstrijden bezig.
  Daar moet je nu een vergunning voor gaan hebben vanaf 1 september die flink in de papieren loopt en die vele kleine kickbokscholen niet kunnen ophoesten.
  Dan ook de boeren en vissers die ze weg willen hebben.
  Dan de Horeca en andere MKB bedrijven die een flink opdonder hebben gekregen met de Covid maatregelen.
  Geen soldaten meer nodig om een land te vernietigen en over te nemen. Zet er gewoon een stel corrupte WEF politici neer.

 2. Aan de redactie van ALTERNATIEF TV
  MIJN WANTROUWEN IN DE ‘NIEUWE MEDIA’ GROEIT MET DE DAG
  Op mijn vraag aan diverse nieuwsplatforms van ‘Het Andere Nieuws’ of zij voor of tegen abortus zijn kreeg ik slechts één antwoord, nl. van BLCKBX.
  Ik citeer hieruit: “De redactie’ of ‘blckbx’ als entiteit heeft geen politiek standpunt” en “In het kader van abortus hebben we niet een standpunt dat we uitdragen. De persoonlijke mening van alle teamleden zal vermoedelijk zelfs afwijkend zijn. En wat ons betreft kan en mag ieders mening er zijn” en “Het verbaast me dat je ons in een hokje wilt plaatsen. In jouw bewoordingen: we zijn voor of we zijn tegen. En als we jouw vraag niet beantwoorden, plaats jij ons in een hokje. Beantwoorden we jouw vraag wel, dan plaats je ons ook in een hokje. Goed of fout. Daarmee lijkt het dat je hetzelfde doet als onze overheid; je bent voor of je bent tegen de maatregelen, vaccinatiedwang. de boeren, het stikstofbeleid etcetera. En dat creëert tweedeling in onze maatschappij en daarmee houden we in stand wat ons kapot kan maken. Verdeel in heers. En dat proberen wij juist te doorbreken.

  Waar ken ik dat ook weer van, dat in hokjes plaatsen?
  De hokjes waar het over gaat zijn JA of NEE en bij geen antwoord vul ik in, ‘MEN MAG HET NIET WETEN’.
  Voor hetzelfde geld had ik GEEN MENING ingevuld. Het maakt in feite niets uit.
  Het antwoord van ‘BLCKBX’ met verwijten van het creëren van tweedeling, in stand houden wat ons kapot kan maken, verdeel en heers. is RONDUIT SCHANDALIG EN LAF.
  Geen van deze nieuwsplatforms heeft het lef een standpunt over abortus in te nemen.
  Want zij moeten groeien. Ze nemen pas een standpunt in als er een duidelijke wereldwijde trend anti abortus zou ontstaan en mogelijk zelfs pro.
  https://hetanderenieuws.nl/de-….machtspiramide-deel-
  In de DE MACHTSPIRAMIDE DEEL2 achterin de tweede helft wordt het volgende gezegd:
  Nog een mainstream verslaggever die onafhankelijk werd is Ben Swann, voormalig nieuwspresentator bij CBS Atlanta, die wegging vanwege het censureren van zijn berichtgeving.
  Onlangs sprak ik met Ben over zijn blik op de tekortkomingen van mainstream media WAARONDER HET IDEE DAT JOURNALISTEN GEEN MENIG HEBBEN.
  Ben: “Dat idee dat journalisten geen eigen mening hebben klopt absoluut niet. En dat is duidelijk. Het is de menselijke aard. Iedereen heeft overal een mening over.
  Het is een misleidend concept dat lang werd voorgestaan door bedrijven als CNN. Glenn Greenwald noemt het ‘de blik naar het niets’.
  Ik ben de subjectieve journalist ik heb geen mening, ik weet niets, ik bericht slechts wat ik zie.” (wellicht bedoelde hij hier de objectieve journalist. Dat blijkt duidelijk uit de context)
  Maar dat is een robot, geen persoon. Een eerlijker manier ermee om te gaan is zeggen “Ik heb een mening daar ben ik eerlijk over, ik ben vrij, libertair qua opvattingen, ik geloof in individuele vrijheid en vrijheden, daar kom ik eerlijk voor uit, DUS WEET JE WAAR IK STA.”
  Echter het is niet belangrijk of je een mening hebt, je neemt de feiten van je verhaal en die draai je om te passen bij je mening, te passen bij je vaststaande uitgangspunt.
  DAT IS NIET WAT WIJ DOEN ALS JOURNALISTEN. We zien wel waar de feiten ons naar toe leiden, maar NATUURLIJK HEBBEN WE ER EEN MENING OVER.
  NOG WAT: https://www.mediawijs.be/nl/dossiers/nieuws
  Nee, nieuws hoeft niet neutraal te zijn. Sterker nog: NIEUWS KÁN NIET NEUTRAAL ZIJN.
  Als JOURNALIST of NIEUWS REDACTIE bekijk je nieuws namelijk ALTIJD MET EEN BEPAALDE BRIL.
  U beschikt over mijn e-mail adres, bent u het kwijt, dan laat u dat hier maar weten.
  OPNIEUW STEL IK HIER DE VRAAG: IS ‘ALTERNATIEF TV’ VOOR OF TEGEN ABORTUS?

 3. Hallo Dominee Gietelink
  Niks tegen toerisme , maar het valt toch niet te ontkennen, dat daar toch ook wel negatieve kanttekeningen (Nutella winkels etc.) bij geplaatst kunnen worden.
  Maar dat mag niet van Dominee Gietelink. Wij Nederlanders moeten zich de binnenstad maar ontzeggen toch ?Nee hordes toeristen in de stad op de fiets waar ze nog nooit op hebben gezeten. Allerlei boten die worden verhuurd aan mensen die nog nooit een boot bestuurd hebben.En geen enkel openbaar toilet langs de vaarroutes !!!! Ook zoiets !!!! Mensen die in een kano gaan varen met het hele gezin maar nog nooit in een kano hebben gezeten. Nee als wij maar kunnen verhuren is het moto. Laatst nog een heel gezin omgekomen bij het omslaan van een kano. Nee als je dus in Amsterdam woont moet je alles maar voor lief nemen. Een beetje minder mag ook wel . Ik kwam laatst langs een cafe terras zijstraat van de Amstelveense weg . Stond en zat zeker 500 man voor de deur. Nou je zal er maar wonen . Je had moeten horen hoe dat klinkt !!! Waar woont Dominee Gietelink trouwens ? De groeten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.