Blckbx

blckbx today: Boeren stellen ultimatum | Sjoemel-stikstof bij luchthavens | Nieuwe wereldorde VN/EU

Vrijdag 8 juli 2022
– Friese boeren volharden in hun protest tegen de stikstofplannen en stelden een ultimatum aan hun bestuurders. “Uiterlijk aanstaande woensdag moeten alle stikstofplannen van tafel zijn, want anders explodeert het”, was de lezing tijdens het protest. Sietske Bergsma was ter plaatse met collega’s uit Engeland en Canada van Rebel News en staat aan tafel om ons bij te praten over de boerenprotesten in Friesland.

– Er komt een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude met stikstofberekeningen van Lelystad Airport. Maar hoe zit dat met Schiphol? En hoe verhoudt zich dat tot de boeren? Wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker dook erin en heeft ontluisterende informatie waarmee de plannen van Christianne van der Wal wel eens op losse schroeven zouden kunnen komen te staan.

– Gisteren en vandaag komt de VN en de EU top bij elkaar in New York om de praten over de problemen in de wereld die – volgens VN baas Guterres – vragen om een multilaterale wereldorde. Ursula von der Leyen sprak dan weer over een rule-based-order een nieuw modewoord, in de strijd tegen corona, de klimaat- en de financiële crisis. Bas Reijnierse analyseerde de bijeenkomst en praat ons vanavond bij.

Desk: wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker, publicist Sietske Bergsma en redacteur Bas Reijnierse.
Presentatie: Bjorne Willemsen

In deze wereld kun je zomaar ineens een social media ban te pakken hebben. Op Facebook bijvoorbeeld, of Twitter. Belangrijk dus om te weten hoe en via welke social media je ons kunt volgen!

Facebook – https://www.facebook.com/hetanderenieuwsnl

Facebook zusterpagina : https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Signal: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Natuurlijk via www.hetanderenieuws.nl

En via het censuurvrije Vriendenplek.nl  https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws
Hier kun je in vrijheid reageren en communiceren!

Wil je ook een social media waar je zonder censuur en advertenties gewoon plezier kunt maken en over alles kunnen spreken? Meld je dan aan bij VriendenPlek, de plek voor iedereen! https://vriendenplek.nl/

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/ 

(Visited 728 times, 1 visits today)
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *