Overige

De eenzaamheidseconomie – Nederlands ondertiteld

Zo raar… Dit weten we allemaal. Voor de ontwikkeling van ons lichaam hebben we vocht en voedsel nodig, anders gaat het dood. Onontkoombaar. Het lichaam geeft signalen af. Hongergevoel en dorstprikkel. Hoe goed een lichaam groeit is afhankelijk van de balans bij de inname van voedingsstoffen. Ook dat is algemeen bekend. Voor een goede groei en een goed functioneren van al die prachtige systemen die ons lichaam herbergt moeten we ervoor zorgen dat we de juiste brandstof tanken.

Maar we zijn niet dit lichaam. We zeggen “dit is mijn hand,” niet “dit is ik hand.” “Mijn hand,” wat duidt op een eigenaar en een daarvan losstaand object, de hand, in dit geval. Hoe zit het dan met die “eigenaar?” Je kunt het ook de geest noemen, de ziel, de persoonlijkheid of werkelijke persoon. Je innerlijk. Je gedachtewereld, die uniek is. Moet die voor groei en ontwikkeling, net als het lichaam, niet ook worden gevoed met de juiste “voedingsstoffen?”

We weten wat er met het lichaam gebeurt als we het voornamelijk voeden met ongezond eten. We kennen waarschijnlijk allemaal wel de straatbeelden uit de Verenigde Staten, waar overgewicht is verworden tot epidemie. Al snel leidt het tot allerlei gezondheidsklachten.

Maar wat gebeurt er met ons innerlijk als het voornamelijk wordt gevoed met rommel? Zoals het lichaam door slechte voeding allerlei gebreken gaat vertonen, ligt het niet in de rede te denken dat dit voor ons innerlijk ook geldt? Want naast lichamelijke kwalen kennen we ook geestelijke aandoeningen. Heel veel ervan, als je het bijna duizend pagina’s tellende Diagnostical and Statistical Manual, het handboek voor de classificatie van geestelijke stoornissen, mag geloven. Goed voor de psychiatrie en de farmaceutische industrie, die maar door blijven gaan met het voorschrijven en verkopen van “anti-depressiva,” waarvan inmiddels bekend is dat ze niks doen, omdat de diagnose van “een disbalans bij de stofjes in de hersenen” onzin is. Maar dat is weer een ander verhaal.

Vandaag kijken we naar schadelijke effecten van iets dat ook weer is voorgesteld als geweldig en makkelijk en leuk, gebruik van mobiele telefoons en sociale media, en hoe dit, in plaats van hechter contact tussen mensen, heeft geleid tot meer isolatie en eenzaamheid, met een enorme toename in depressies en zelfdoding.

We zien het verdienmodel achter bedrijven als Twitch en Only Fans, waar voornamelijk jonge eenzame mannen tegen betaling een beetje aandacht krijgen, het gevoel dat streamer of model echt om hen geeft. Feitelijk zijn het de nieuwere versies van de vroegere 06-lijnen en de peepshow. Aandacht, zolang je er maar voor betaalt.

Vroeger had je gewoon je eigen leven. Was je niet overal bereikbaar. Niet voortdurend bezig met wat anderen op elk moment van de dag deden. Maakte je niet voortdurend foto’s van jezelf. Foto’s die een verdraaid beeld van je leven geven.
Die anderen het gevoel geven dat hun leven leeg en betekenisloos is.

Al met al, gelukkiger lijken we er niet van te worden.

Je kunt Erick volgen via zijn eigen Bitchute kanaal: https://www.bitchute.com/channel/Dn2nOjrl76U1/

Ook is Erick te volgen via het censuurvrije Vriendenplek: https://vriendenplek.nl/ErickvanDijk

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal, kanaal 2:

https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT

Telegram: https://t.me/+8W_XSyRrxhw2MTI0

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws is mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 373 times, 1 visits today)