Overige

De Machtspiramide – Deel 9: Machtig Gevangeniswezen

De ideale wereld bestaat niet. In zo’n wereld zou geen criminaliteit bestaan, zodat ook geen gevangenissen nodig zouden zijn om verstorende elementen af te zonder van de rest van de maatschappij. Maar realiteit gebiedt dat, afhankelijk van naar wie je luistert, tussen 1% en 5% van de mensen wordt geboren met een bepaalde mate van aanleg voor psychopathie. Hoe minder goed je geweten functioneert, des te makkelijker zal het zijn om anderen te schaden ten voordele van jezelf. Alleen al hierom lijkt iets van een gevangeniswezen voor een samenleving onvermijdelijk.

We kijken in deze aflevering van De Machtspiramide naar het zogenaamde gevangeniswezen-industrieel complex, de bundeling van overheidsinstanties en commercieel belanghebbenden waarbinnen de perverse prikkel bestaat zoveel mogelijk mensen op te sluiten en opgesloten te houden.

Zou dit commercieel belang de reden zijn dat Amerika de grootste gevangenenpopulatie ter wereld kent? Een behoorlijk deel van de gevangenissen in de Verenigde Staten zijn private ondernemingen, bedrijven dus, die winst moeten maken.

Volgens de wet in de VS is iedereen die geen veiligheidsrisico vormt en medisch gezond is verplicht om te werken. Het uur“loon” ligt tussen $0,23 en $1,15. Maar het kan altijd erger. Begin 19de eeuw werd het gebruikelijk voor gevangenissen om arbeiders te leveren aan diverse soorten bedrijven. Zwaar werk, lange dagen, slecht eten, slechte huisvesting en slechte hygiënische omstandigheden.

De jonge Martin Abert werd in Florida betrapt op zwartrijden in de trein en werd veroordeeld tot een boete van $25. Zijn ouders stuurden het geld op, maar dit raakte verloren in de post. Martin werd verhuurd aan een houtzagerij waar hij uiteindelijk zo werd geslagen met een riem dat hij overleed.

Naast psychopathie zijn er natuurlijk vele andere factoren die kunnen leiden tot een verblijf in de gevangenis. Armoede is één van de belangrijkste. Verder, sociale omstandigheden, slechte scholing, niet bekwame en/of te drukke ouders, slechte vrienden. Vaak spelen drugs een rol.

Een sterke impuls kwam begin jaren 1970′, toen de regering van Richard Nixon de “oorlog tegen drugs” lanceerde. In de ogen van de onwetende massa natuurlijk een goede zaak, drugscriminaliteit mocht niet getolereerd worden.

Wie goed geïnformeerd is weet ondertussen wel dat achter alles met een voor het volk breed uitgemeten en gepubliceerd doel altijd een andere, meerlagige agenda schuilgaat. In dit geval bleek dit uit een anekdote die werd verteld door John Ehrlichman, vertrouweling van Nixon. Volgens hem had het Witte Huis na de verkiezingen van 1968 twee vijanden; links, dat tegen de Vietnam-oorlog was, en zwarte Amerikanen. Door het volk middels manipulatie via de media de linkse hippies te laten associëren met cannabis, en zwarten met heroïne, en beide middelen zwaar te criminaliseren, leek een robuust optreden gerechtvaardigd. Uiteindelijk zegt Ehrlichman: “Wisten we dat we logen over de drugs? Natuurlijk wisten we dat!”

Eerdere delen

Deel 1

De machtspiramide – Deel 1: Machtig onderwijs – Nederlands ondertiteld

Deel 2

De machtspiramide – Deel 2: Machtige media – Nederlands ondertiteld

Deel 3

De machtspiramide – Deel 3: Machtige Tech – Nederlands ondertiteld

Deel 4

De machtspiramide – Deel 4: Machtig Hollywood

Deel 5

De machtspiramide – Deel 5: Machtig Draadloos

Deel 6

De machtspiramide – Deel 6: Machtige Olie

Deel 7

De machtspiramide – Deel 7: Machtige Farma en het Medisch Kartel

Deel 8

De Machtspiramide – Deel 8: Machtig Voedsel

Deel dit met wereld, opdat we allemaal kunnen en moeten weten wat er echt gaande is!!

Wederom is de vertaling gedaan door Erick van Dijk, waarvoor een diepe buiging!

U kunt Erick volgen via zijn eigen Bitchute kanaal: https://www.bitchute.com/channel/Dn2nOjrl76U1/

Ook is Erick te volgen via het censuurvrije Vriendenplek: https://vriendenplek.nl/ErickvanDijk

Meer belangrijke video’s vertaald door Erick:

De voorbereidingen op het Neurenberg tribunaal 2.0, binnen deze link de linken naar de andere 39(!) delen, allen Nederlands ondertiteld.

Reiner Fuellmich: Neurenberg 2.0 Dag 4, Deel 12 – De psychologie, vraag en antwoord – Nederlands ondertiteld

De zesdelige serie over het einde van de bacterie-theorie

Het einde van de bacterie-theorie. Een laatste apenstreek (slot) – Nederlands ondertiteld

Deel de video’s met wereld, opdat we allemaal kunnen en moeten weten wat er echt gaande is!!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

 

(Visited 812 times, 1 visits today)
4 thoughts on “De Machtspiramide – Deel 9: Machtig Gevangeniswezen
 1. Wat nu plaatsvindt vanuit de kosmos: bewustzijn dat het er is = Karmische Zuiveringen
  Gister had ik al een post geplaatst over zuiveringen. En ja hoor. Duidelijk is dat er zuiveringen plaats vinden op dit moment.
  De stof duivel 😈 uit een bepaalde stagnatie komen iets stagneert. Dat moet eruit. En dat gebeurd dus nu ook in het collectief.
  Wedergeboorte en die kunnen pijnlijk zijn en heftig. Er komt Gerechtigheid aan op verschillende vlakken.
  Er wordt op dit moment op een diepe level ( waar je niet bij kan, wordt gedaan ) gezuiverd.
  Ook op level waar je zelf bij kan. Dat voel ik niet zo. Ervaar zelf hitte aanvallen, hartkloppingen, zware benen, stipt half 5 wakker, uitdroging.
  This is serious research. I am so glad he is studying this phenomenon because it is so very important!
  There truly is Life after Life! https://youtu.be/0AtTM9hgCDw

 2. The Memory Hole https://www.youtube.com/c/RememberThis_

  Het is allemaal history repeat als niemand karma gaat inlossen op deze aardbodem. Dan blijft de geschiedenis zich herhalen en vindt er geen evolutie plaats is kopiëren van reeds eerdere karakters PURIFY KARMA !! Remove Genetic Influence and Be fresh life https://youtu.be/BGv0QszwmnU Je bent je vader niet, je bent je moeder niet, je bent de maatschappij niet. Is energetisch los knippen van ouderlijke vererving of overgedragen opgelegd gedrag vanuit angst. Overheid heeft de afgelopen jaren heel Nederland emotioneel gesloopt met opgelegd gedrag eenzijdig terwijl ze dit zelf verzonnen met eigen regels en kost jaren om dit te herstellen.
  Het jaar 2021 is een Brug: uit het oude bewustzijn naar het nieuwe. Nu jullie je eerste stappen zetten op deze brug, op weg naar de overkant, worden jullie nog omringd door de echo en energieën van het afgelopen jaar. Jullie zullen de gebeurtenissen en energie van 2020 nog tot op zekere hoogte moeten verwerken en loslaten.

 3. In de moderne astrologie is de geboortehoroscoop een middel tot bewustwording, een blauwdruk van een potentieel. Deze symbolische kaart reikt een sleutel aan waarmee we de weg kunnen vinden naar wie wij zijn en kunnen worden. Want niet alleen worden wij beïnvloed door onze omgeving en door onze opvoeding, maar ook door de kosmische krachten zoals door de astrologie beschreven. De wijze waarop wij op al deze krachten reageren en de mate waarin wij bewust kunnen veranderen, maakt ons uniek.
  https://www.icaquarius.nl/information.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.