Ledennieuws VVJ

DLM Plus: Miljoenen gemanipuleerd met Flattening the curve door Von der Leyen

Het Andere Nieuws is lid van de Vereniging voor Vrije Journalisten. Binnen de VVJ hebben we afgesproken dat ieder op zijn eigen website aandacht schenkt aan de andere leden binnen de vereniging. Zo krijgt ieder de beschikking over een breder, en wellicht ander, publiek en krijg jij blogs, artikelen en video’s te zien die je anders wellicht niet tegen was gekomen. Zo helpen we elkaar.

In deze categorie vind je dus artikelen en video’s van andere Vrije Journalisten. Soms zullen we een introductie van een artikel plaatsen en kun je verder lezen op de site van de betreffende collega. Onderaan de post wordt altijd de link naar het originele artikel geplaatst.

We wensen je veel plezier bij onze collega’s!

De persconferentie over de energiecrisis van Von der Leyen, president van de EU, is er eentje met een hoog gehalte aan gaslighting. Dankzij het gebruik van de term ‘flattening the curve’ zijn miljoenen psychologisch beïnvloed en gemanipuleerd. Kijk maar hoe simpel dit eigenlijk werkt.

Laten we allereerst even kijken naar de manier waarop de Nederlandse overheidstrouwe massamedia hierover berichtten in de voorbije jaren. ‘Flattening the curve’ is in het Nederlands vertaald ‘de allesbepalende lijn’, maar ook de Engelse omschrijving is vaak gebruikt. Bijvoorbeeld door onderstaande media.

2 juni 2020, RTL Z:”Missie ‘flattening the curve’ geslaagd, maar voor hoelang?”
13 oktober 2020, de Volkskrant:”Flattening the curve’ moet nu met een hamer en een dans”
27 april 2020, NL Times:”Flatten the curve”
17 maart 2020, NOS:”De uitzending van 17 maart: Noodpakket / Hulp voor ondernemers / Groepsimmuniteit: de gevolgen? / WHO zegt testen!”

Flattening the curve

Met ‘Flattening the curve’ wordt bedoeld een manier om de publieke gezondheid te verbeteren door de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Met de curve werden het aantal mensen dat besmet was met het virus visueel getoond.

Door de curve te laten dalen kon de ‘piek’ worden opgevangen van het aantal mensen dat tegelijkertijd medische zorg nodig had. Manieren die hiervoor verplicht gesteld werden waren handen wassen, gebruik van mondkapjes en de 1,5 meterafstandregel.

In Nederlands verband werd ook heel vaak het woord ‘piek’ aangehaald om naar de curve te verwijzen.

Met andere woorden Flattening the curve of de piek heeft een enorme gevoelswaarde voor tal van mensen.

Persconferentie

Gisteren tijdens de persconferentie van Von der Leyen heeft ze moedwillig toehoorders gemanipuleerd, eenvoudig door de term ‘flattening the curve’ te gebruiken. Echter nu niet in verband met corona, maar met die andere crisis waar we middenin zitten, de energiecrisis.

Lees het hele artikel geschreven door Rob Vellekoop verder op de website van DLMPlus:

Miljoenen gemanipuleerd met Flattening the curve door Von der Leyen

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 767 times, 1 visits today)
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *