Café Weltschmerz

Excessief geweld eindelijk bestraft? – Willem Engel en Dennis Spaanstra

In deze aflevering spreekt Willem met Dennis Spaanstra over het excessief en systematisch politiegeweld, en vooral over de reactie van de politiebonden op de vervolging van de agent die iemand heeft verwond met het waterkanon. De reactie was veelzeggend, en het lijkt erop dat er een daad moest worden gesteld door de publieke druk en er een enkele agent voor de leeuwen wordt geworpen. Dit, zodat de politieke mensen binnen de organisatie buiten schot blijven. Zij illustreren dat met een aantal duidelijke voorbeelden waarbij er een vrij ruim mandaat is gegeven om gewelds- of opsporingsmiddelen in te zetten, dat wordt misbruikt door agenten waardoor deze zich schuldig maken aan ambtsmisdrijven.

Nu de vervolging van de waterwerper wordt ingezet, moeten de agenten nagaan bij zichzelf of zij dit blijven doen en daarmee persoonlijke vervolging riskeren.

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 432 times, 1 visits today)
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *