Film: They Live

De werkloze zwerver Nada (Roddy Piper) loopt op een dag over straat in Los Angeles, op zoek naar een baan. De economie gaat slecht en werk is schaars. Nada slaagt erin een baan als bouwvakker te krijgen.

Bij toeval krijgt Nada een zonnebril in handen, die zijn ogen voor het eerst werkelijk opent. In eerste instantie snapt hij niet helemaal wat er gebeurt met de bril op, maar de puzzelstukjes vallen snel op hun plaats. Met de zonnebril ziet Nada de echte wereld, in plaats van wat de mensheid voor de realiteit houdt. In groepen die met het blote oog eruitzien als mensen, kan hij met de bril op buitenaardse wezens onderscheiden van de echte mensen. Wanneer Nada om zich heen kijkt, ziet hij op de plaats van reclamezuilen, tijdschriften en winkeletalages nu in koeienletters de subliminale boodschappen die het eigenlijk zijn. Overal om hem heen worden hiermee bevelen onbewust de hersenen van de mensheid ingepompt, zoals koop, consumeer en gehoorzaam. Op bankbiljetten staat dit is je god. Terwijl de wereld fantaseert over buitenaardse invasies, hebben de als mensen vermomde aliens – zonder dat de mensheid het weet – allang alle touwtjes in handen. Vermomd als mensen bekleden ze de belangrijke posities, terwijl de mensheid functioneert als marionet.

Samen met Frank (Keith David), een collega-bouwvakker, probeert Nada terug te vechten. De buitenaardsen hebben echter ook snel door dat ze herkend worden. Daarop zetten ze de jacht in.

Duur: 1 uur, 30 min.

Engels gesproken.

De film:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *