Alternatief tv

Integrale Televisierede: Poetin 24 Febr. 2022 met inleiding door voorlezer Ab Gietelink

De Russische president Poetin hield op 24 Februari 2022 op de dag van de inval in Oekraïne een televisietoespraak op de Russische televisie van ruim een half uur, waarin hij het Russische volk en de wereld uitleg geeft. De westerse media besteedden daar nauwelijks aandacht aan en presenteerden hun eigen eenzijdig gekleurde interpretatie. In de verslaggeving van de oorlog kiest de westerse media grotendeels het perspectief van Oekraïne op basis van informatie uit Oekraïne.

Maar wat zegt de andere kant? Wat zegt en hoe denkt de nieuwe vijand van het westen? Niet wat zeggen onze Ruslanddeskundigen over wat Poetin zegt. Nee. Wat zegt Poetin zelf ?
Om de vrede te kunnen winnen en een fundament voor de toekomst te leggen is het cruciaal om kritisch, maar authentiek te luisteren naar de motieven en redenen van Oekraïne en het Westen, maar tevens naar die van Rusland.
Ik ga daarom straks de integrale redevoering in de Nederlandse vertaling neutraal voor U voorlezen. Geen misverstand. Persoonlijk veroordeel ik de Russische inval in Oekraïne, zoals ik de afgelopen 30 jaar ook alle westerse invasies in soevereine landen en legitimaties daarvan scherp heb bekritiseerd. Als je kritisch kijkt zijn de argumentatiefiguren en feitenconstructies van al die invasies goed vergelijkbaar. Cruciaal anders is dat dominante media, in het Westen en in Rusland, eenzijdig gekleurd voor het gelijk van hun natie en dat van hun bondgenoten staat.

Het manipuleren van nieuws, eenzijdige argumentaties, alsmede censuur komen voort uit wantrouwen tegen democratie. Een democratische cultuur vertrouwt op de kritische geest van haar burgers. Mijn publiek is op zoek naar de andere kant van het gelijk, want anders was U geen Alternatief.Tv publiek. Oordeelt U zelf.

Allereerst een korte samenvatting van Poetins’ tekst in mijn woorden.
Poetin bekritiseert de expansie van de NAVO en de Russische pogingen de afgelopen 30 jaar tot overeenstemming te komen. Hij wijst op de NAVO bombardementen op Belgrado in 1998. Hij wijst op de westerse schendingen van internationaal recht in Irak, Afghanistan, Libië en Syrië. Hij stelt dat Amerika volgens haar eigen politici en media is uitgegroeid tot een ‘imperium van leugens’. Hij wijst op de machtspositie van extreem rechtse nationalisten in Oekraïne, hun verbintenis met de 2e Wereldoorlog en hun 8-jarige burgeroorlog tegen de Russisch sprekende bevolking van de Donbas.
Hij beroept zich op het hulpverzoek van de wettige regeringen van de Donbas-republieken op basis van artikel 51 van het VN handvest om de bloedige aanvallen op de bevolking van Donetsk en Loegansk te stoppen. Opzet zou zijn Oekraïne te demilitariseren en te denazificeren. Hij stelt dat het geen doel is om Oekraïne te bezetten of te annexeren. Hij spreekt zijn vertrouwen uit in het professionalisme van het Russische leger en doet tenslotte een beroep op de multi-etnische Russische bevolking om deze militaire operatie te steunen.
U gaat luisteren naar Poetin’s redevoering van 24 Februari 2022 in zijn woorden. Vanzelfsprekend neem ik op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor zijn tekst. Ik ben enkel de voorlezer. Oordeelt U zelf.

Bron: https://www.alternatief.tv/

We hebben een FB ban te pakken!

Vanzelfsprekend kun je ons blijven volgen, natuurlijk via de site hetanderenieuws.nl en via het censuurvrije social media platform; Vriendenplek.nl https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws
Op Facebook plaatst ook de pagina https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat al onze video’s.
Ook via Signal zijn we te volgen: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

(Visited 810 times, 1 visits today)
One thought on “Integrale Televisierede: Poetin 24 Febr. 2022 met inleiding door voorlezer Ab Gietelink
  1. Gisteren won Ukraine het songfesitval met een song vol met propagandaleuzen over Azov en de Banderaas. Hoe halen de idioten van Europa het Nazisme 2.0 binnen de EU?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.