Café Weltschmerz

Samen terug naar normaal – Peter Toonen en Fred van ’t Ent

Peter Toonen in gesprek met Fred van ’t Ent (43), auteur van het boek ‘Van virus naar verbinding’. Van ‘t Ent is psycholoog, docent en bezorgde vader van twee jonge dochters. Van ’t End is daarnaast een man met een missie met als belangrijkste drijfveer, de toekomst van onze kinderen.De coronacrisis heeft de bevolking van Nederland en in de rest van de wereld, in nog geen twee jaar, volledig verdeeld. Ondertussen willen de meeste mensen het liefst weer terug naar het leven voor Corona en gewoon weer normaal doen. Maar wat is nog normaal en hoe doe je normaal in deze inmiddels bizarre wereld?

Vanuit een psychologische en persoonlijke invalshoek proberen Toonen en van ’t Ent antwoord te geven op vragen als: welke kampen bestaan er en hoe gedragen zij zich? Waarom blijft de zwijgende meerderheid de vreemd aanvoelende maatregelen accepteren? En vooral hoe creëren wij weer verbinding in plaats van verdeeldheid?

Over het boek: ‘Van virus naar verbinding’ zit ook boordevol concrete tips. Daarnaast bevat het boek vier openhartige interviews met o.a. OMT-lid Diederik Gommers, Evelien Peeters van de Stichting Artsen Covid Collectief, psychiater Bram Bakker en hoogleraar Vergelijkend staatsrecht Gerard Hoogers. ‘Van virus naar verbinding’ is vooral een verbindingsboek met talloze suggesties om weer samen terug naar normaal te gaan.Van ’t Ent beschrijft vlijmscherp de grote uitdagingen die voor ons liggen om weer tot verbinding te komen.

=

Volg Het Andere Nieuws nu via Signal: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

(Visited 354 times, 1 visits today)
5 thoughts on “Samen terug naar normaal – Peter Toonen en Fred van ’t Ent
  1. Prachtig gesprek. En heb dit zo gevoeld ik kreeg tranen in mijn ogen. 2 van mijn kids mijn vader mijn moeder zijn ook in ontkenning en willen het niet zien. liefs en bedankt Laura

  2. Het vat zeer goed samen wat het teweegbrengt aan onderdrukte emoties bij beide kanten. We kunnen best voor ogen houden dat er in het zogenaamde vacuüm golven zijn die elkaar kunnen versterken in de goeie zin. De good vibes, het veld aan energie doet zijn werk. Observeer je kwaadheid, blijf oprecht nieuwsgierig naar de ander en alles wordt licht. Dat is onze bron. De zon.
    Een gesprek dat binnenkomt. Dank je wel. Veel schrijfplezier, Peter, en ik blijf een trouwe luisteraar, je hebt een aangename stem en stijl in het interviewen. Top!

  3. Bedankt voor de reacties, mensen. Heel fijn dat jullie de moeite namen om te reageren, super! Het andere nieuws is natuurlijk top en de mensen hier bijna zonder uitzondering ook. Hopelijk groeien het aantal reacties hier nog wat meer. Helaas is dit gesprek vanwege een “upload ban” voor Weltschmerz niet op Youtube verschenen. Ik kan veel leren van commentaren over mijn ideeën, vandaar dat ik daarvan baal, want uiteraard ben ik geen Youtube-fan (te veel censuur).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.