The day after

Vergeleken met een goed jaar geleden staat Nederland op zijn kop. Dat zijn eigenlijk de meeste mensen wel met elkaar eens. Het doet er niet toe tot welk “kamp’ je behoort, pro of anti, het land staat op zijn kop.

Maar nu? Graag wil ik een, tot nu toe, hypothese opwerpen. Stel dat de overheid besluit dat alles vanaf volgende zondag weer terug kan naar wat ooit “normaal” was. Kunnen we dat dan wel, en wat was ook alweer “normaal”, en belangrijker nog, hoe gaan we met elkaar om?

Persoonlijk geloof ik maar moeilijk dat het weer wordt zoals vroeger (een jaar geleden), want, het “normaal” is er niet meer. Persoonlijk denk ik dat “normaal” weg is en niet meer in dezelfde hoedanigheid terug komt. Al was het alleen maar vanwege de indirecte verplichting tot vaccinaties. Hoe gaan we dan met elkaar om? Staan we dan tegenover elkaar als vijanden? Is het mogelijk om respect te kunnen opbrengen voor anders denkenden? Respect voor keuzes? Of laten we, desnoods, familieleden vallen vanwege andere keuzes?

Kortom, ongeacht waar je staat in je keuzes wil ik hier graag een uitnodiging neerleggen om daar met elkaar over te spreken. Niet te spreken over dat jij je “moet” laten vaccineren, of juist niet, maar hoe zie jij de wereld en het normaal, zeg maar, the day after?

Omdat je dit soort gesprekken (alle gesprekken trouwens) in vrijheid moet kunnen voeren, ben ik op zoek gegaan naar een platform waar dat mogelijk is. Helaas wordt er op de bekende platformen zoals facebook, twitter, LinkedIn rijkelijk censuur toegepast. Censuur kan geen bijdrage leveren aan een open, eerlijk, gezond gesprek. Op het moment dat we in gesprek zijn, en jouw of mijn antwoord wordt verwijderd, is er al geen sprake meer van open en eerlijk. Nee, een gezond gesprek doe je met mensen, volwassen, open en eerlijk, en wordt niet geleid door bots en algoritmes.

Op Vriendenplek.nl is nog vrijheid, ik heb daar een groep aan gemaakt, zodat we allemaal gezamenlijk een open en eerlijk gesprek kunnen aangaan zonder een vorm van censuur. U kunt daar een gratis account aanmaken. Ik nodig u van harte uit, van harte, om gezamenlijk te gaan bespreken hoe we verder gaan,  hoe verder na de day after….

Ik nodig u uit bij; “the day after”.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *