Café Weltschmerz

Voor de boer – 4 afleveringen

VOOR DE BOER: in de keuken #3 – Peter Toonen, Piet Baars en Matthijs de Haan

Peter Toonen gaat in de boerenkeuken in gesprek met bioboeren Piet Baars en Matthijs de Haan over de problematische situatie waarin de Nederlandse boeren door de onmogelijke eisen van de politiek in terecht zijn gekomen.
Piet Baars is biologische pluimveehouder en staat voor inclusieve landbouw zonder kunstmest en stimuleert de natuur.
Matthijs de Haan van ecoboerderij “De Haan” bemest het weiland met stalmest, compost, Keltisch zeezout vol waardevolle mineralen – en met magnesium (Zechsal). De koeien krijgen alleen gras, klaver, kruiden, hooi en luzerne.

VOOR DE BOER: in de hooiberg #9 – Peter Toonen, Koos van der Laan, Piet Baars en Bartele Holtrop

Peter Toonen stamt komt zelf uit een boerenfamilie en gaat in gesprek met drie biologische boeren. Koos van der Laan is 40 jaar werkzaam op zijn biologisch melkveebedrijf “De Beekhoeve”, waar zij zelf kaas en boter maken. Piet Baars is pluimveehouder: “Natuur en de agrarische sector gaan heel goed samen, natuurlijk voedsel geeft leven”. Bartele Holtrop heeft een biologisch dynamisch melkveebedrijf waar planten en dieren met elkaar samenwerken waardoor de kringloop zo rijk en gezond wordt dat deze onuitputtelijk wordt.

VOOR DE BOER: in de keuken #4 – Pieter Stuurman en Jan Dirk van de Voort

Jaren geleden heeft deze biologische melkveehouder zijn bedrijf volledig verandert. Jan Dirk van de Voort legt in dit gesprek met Pieter Stuurman uit dat de voedselproductie niet de vijand is van de natuur maar in complete harmonie met de natuur kan functioneren.

VOOR DE BOER: in de hooiberg #10 – Shohreh Feshtali en Pieter Stuurman

Shohreh Feshtali spreekt met Pieter Stuurman over de ontwikkelingen in Nederland.

Steun de boeren en hang de vlag!

In deze wereld kun je zomaar ineens een social media ban te pakken hebben. Op Facebook bijvoorbeeld, of Twitter. Belangrijk dus om te weten hoe en via welke social media je ons kunt volgen!

Facebook – https://www.facebook.com/hetanderenieuwsnl

Facebook zusterpagina : https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Signal: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Natuurlijk via www.hetanderenieuws.nl

En via het censuurvrije Vriendenplek.nl  https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws
Hier kun je in vrijheid reageren en communiceren!

Wil je ook een social media waar je zonder censuur en advertenties gewoon plezier kunt maken en over alles kunnen spreken? Meld je dan aan bij VriendenPlek, de plek voor iedereen! https://vriendenplek.nl/

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/ 

(Visited 388 times, 1 visits today)
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *